Now Reading:
U dvorani MESAP ovu subotu Drugi Regionalni plac
Full Article 3 minutes read

U dvorani MESAP ovu subotu Drugi Regionalni plac

sajam

Nakon vrlo uspješnog prvog Regionalnog placa održanog u travnju, ove subote uslijedit će novo izdanje manifestacije koja nudi ono najbolje od OPG-ova. U subotu, 11. svibnja od 10 do 16 sati u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće posjetitelje očekuje iznimno bogata i raznovrsna ponuda 90 izlagača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a dodatnu čar daje mu sadržajan popratni program.

Tako će od 10 do 14 sati, dok odrasli kupuju domaće, friške i zdrave namirnice, za najmlađe biti organiziran zabavni park, nekoliko radionica i animacija uz niz igara. U podne kod pozornice u sajamskoj dvorani započinje gastro cooking show sa Slađanom Herman koja će pripremati zapečeni svinjski file, mariniran u bučinom ulju s međimurskim zelenim kašotom od ječma, prosa, lišća maslačka, špinata, graška i bučinih sjemenki. Predviđeno je tristotinjak besplatnih degustacijskih porcija.

Istovremeno, tijekom trajanja Regionalnog placa, na njegovom ugostiteljskom dijelu odvijat će se roštilj party, a za dobro raspoloženje od 11 do 15 sati bit će zaduženi popularni međimurski tamburaši Kumovi.

Ni ovoga puta neće izostati stručno predavanje. Bernarda Orehovec će od 11 sati govoriti o pripremama za kompostiranje. Kako ova tema otvara brojna pitanja, nastojat će se ponuditi praktična rješenja kako biljni otpad kompostirati na pravilan način i stvoriti vlastiti humus.

Ulaz na sva događanja 2. Regionalnog placa je besplatan, a svi posjetitelji sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj će najsretniji osvojiti vikend za dvije osobe u Izletištu Jankovac u Parku prirode Papuk.

Inicijator projekta Regionalnog placa je Međimurska županija, a tijekom godine je na Mesapu predviđeno održavanje 4-6 prodajno-izložbenih sajamskih priredbi.

www.sjever.hr 10.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.