Now Reading:
Škola u Goričanu dobila novu sportsku dvoranu vrijednu 13 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Škola u Goričanu dobila novu sportsku dvoranu vrijednu 13 milijuna kuna

Osnovna škola u Goričanu dobila je novu sportsku dvoranu vrijednu gotovo 13 milijuna kuna. Da je ovo velika stvar za tamošnju osnovnu školu ali u sve mještane potvrdio je svojom izjavom ravnatelj škole Zlatko Varošanec.

-To je velika prekretnica i ostvarenje sna kojeg smo mi kao selo i škola čekali desetljećima. Ovo je ulazak u jednosmjensku nastavu. U školi imamo 178 učenika koji će koristiti novu dvoranu – rekao je Varošanec dodajući da brojka stagnira već nekoliko godina.

Inače, površina dvorane sa popratnim sadržajem iznosi 1300m² i može primiti 270 gledatelja. U sklopu dvorane se nalaze i svlačionice, sanitarije, prostorije za nastavnike, kotlovnica, ventilacijska komora i spremište sprava. Dvorana je povezana sa školom spojnim hodnikom. U prostoru između škole i dvorane uređen je atrij površine 300m² predviđen za razne aktivnosti.

Na otvorenju je bio i međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo da mještani svakako zaskužuju ovakav objekt:

-Ova investicija je vrijedna 13 milijuna kuna. Po prvi puta nakon 100 godina goričanske republike ova škola zaslužuje ovakvu dvoranu i ne samo škola nego i svi mještani Goričana, ali mi tu nećemo stati jer nam je već za nekoliko tjedana novi projekt u Goričanu a to je energetska obnova cijele škole. Nakon toga će škola imati sve uvjete za vrhunsko obrazovanje – poručio je Posavec.

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj naglasila je da dvorana, osim učenicima, koristiti i zajednici:

-Izuzetna mi je čast biti ovdje kao predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovakvu suradnja, zajednički rad i poticanje razvoja i obrazovanja od strane lokalne zajednice, roditelja i djece je predivno vidjeti. Ne samo da će puno značiti djeci koja će osim digitalnih tehnologija moći koristiti razne sportske sadržaje, isticati se u različitim sportovima nego vjerujem da će i lokalnoj zajednici doprinijeti u razvoju različitih projekata i aktivnosti koje ova sportska dvorana omogućava – rekla je Kralj.

Inače, izgradnja školske sportske dvorane započela je 2013. godine te je tijekom godina bilo i nekoliko zastoja u izgradnji, ali već 2017. godine osigurana su sredstva kako bi ova dugo očekivana investicija konačno bila i dovršena.

s.kalajdžija/sjever.hr 10.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.