Now Reading:
Grad Lepoglava – Potpisan ugovor o dodjeli gradskih poticaja u poljoprivredi
Full Article 2 minutes read

Grad Lepoglava – Potpisan ugovor o dodjeli gradskih poticaja u poljoprivredi

lepoglava škvarić

Gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je ispred Grada Lepoglave ugovor kojim se temeljem otvorenog Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2019. godinu OPGu Danijele Antekolović iz Žarovnice dodjeljuje potpora za sufinanciranje kupnje opreme za zaštitu višegodišnjih nasada u voćarstvu i vinogradarstvu.

Kontinuiranim višegodišnjim ulaganjem odnosno dodjelom poticaja u poljoprivredi nastojimo pomoći našim poljoprivrednicima i tako potaknuti razvoj poljoprivredne proizvodnje na gradskom području. Ove smo godine za tu namjenu u proračunu izdvojili 230.000 kuna – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2019. godinu i dalje je otvoren i na njega se mogu javiti poljoprivredna gospodarstva s područja Grada Lepoglave koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Javni poziv otvoren je do studenog ove godine odnosno do iskorištenja sredstva predviđenih za njegovu provedbu.

Putem navedenog Javnog poziva Grad Lepoglava sufinancira umjetno osjemenjivanje plotkinja, kupnju opreme za zaštitu višegodišnjih nasada u voćarstvu i vinogradarstvu, malčiranje i stavljanje u funkciju zapuštenog poljoprivrednog zemljišta te nastupe OPG-a na sajmovima te izradu promotivnog materijala.

Željeli bismo, a to nastojimo postići davanjem poticaja poljoprivrednicima, da se domaći proizvodi naših poljoprivrednika nađu na stolovima naših građana – zaključio je gradonačelnik Marijan Škvarić.

www.sjever.hr 10.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.