Now Reading:
11. proljetni susreti u Klanjcu – stručni skup Preventivna medicina i zaštita zdravlja
Full Article 2 minutes read

11. proljetni susreti u Klanjcu – stručni skup Preventivna medicina i zaštita zdravlja

susreti u klanjcu

U organizaciji  Hrvatskog liječničkog zbora, Podružnica Krapinsko-zagorska i Udruge za promicanje zdravlja „Korak po korak do zdravlja“ Klanjec u petak 10. i subotu 11. svibnja 2019. godine održat će se tradicionalni stručni skup „11. proljetni susreti u Klanjcu – Preventivna medicina i zaštita zdravlja. Otvorenje Skupa je u petak u 16:00 sati.

Dvodnevni simpozij i ove je godine zamišljen kao multidisciplinarni u smislu pristupa glavnoj temi te će okupiti niz stručnjaka iz područja medicine, različitih prirodoslovnih znanosti, zdravstvenog turizma i kulture koji će svojim izlaganjima i stručnim radovima prezentirati nove spoznaje, nastojeći doprinijeti daljnjoj afirmaciji značaja prevencije u zdravstvenoj zaštiti, a bit će naravno riječi i o zdravstvenom turizmu te povezanosti zdravstvenog turizma s bogatom hrvatskom kulturnom baštinom.

Stručni radovi bit će objavljeni i u Zborniku radova sa stručnog skupa.
Posebnu vrijednost Skupu daju domaći autori ( liječnici obiteljske medicine iz Klanjca, Kumrovca, patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ, liječnici i medicinsko osoblje naših Specijalnih bolnica, posebice one iz Krapinskih Toplica).  Za potrebe tih radova provedena su i zanimljiva te vrlo korisna istraživanja među domaćom populacijom ( o prehrambenim navikama, tjelesnoj aktivnosti, kroničnim bolestima itd.), a prezentiraju se i različite preventivne i druge zdravstvene akcije koje se provode tijekom godine. 
Sudjelovanje na skupu boduje Hrvatska liječnička komora.

Pokrovitelja skupa su Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec, a potporu organizaciji pruža Kulturni centar Klanjec.
Izlaganja na stručnom skupu otvorena su za javnost pa su posebno dobrodošli svi zainteresirani građani.

www.sjever.hr 10.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.