Now Reading:
Vraća nam se kiša
Full Article 2 minutes read

Vraća nam se kiša

kiša

Nastavlja se promjenljivo i za doba godine relativno hladno vrijeme pa će nakon dva suha dana, u četvrtak opet u većini Hrvatske biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će gdjegod umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, mjestimice na udare i olujno.

Prognoza DHMZ-a za danas najavljuje pretežno oblačno, povremeno uz kišu i pljuskove, poslijepodne lokalno i grmljavinu. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj ponegdje obilnija oborina. Prema kraju dana sa zapada smanjenje naoblake. U unutrašnjosti će većinom puhati slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 12 i 17 °C.

Sutra djelomice i pretežno sunčano, ali ne i sasvim stabilno. Sredinom dana i poslijepodne moguć je poneki lokalni pljusak s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti. Ujutro u kopnenim predjelima često magla i niski oblaci. Vjetar uglavnom slab jugozapadni i zapadni, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna većinom između 16 i 21 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ

Input your search keywords and press Enter.