Now Reading:
U Kumrovcu okreću novu stranicu turističkog i gospodarskog razvoja. Politička škola postat će svjetski kongresni centar
Full Article 3 minutes read

U Kumrovcu okreću novu stranicu turističkog i gospodarskog razvoja. Politička škola postat će svjetski kongresni centar

posavec šplajt

Nakon gotovo 30 godina čekanja, mrtvih kumrovečki kapitali uskoro će, zahvaljujući potvrdi dolaska kineskih investitora u Općinu Kumrovec ponovno biti u funkciji. Tim povodom danas je u Kumrovcu održana izvanredna konferencija za medije pod nazivom „Moj put od Kumrovca do Kine“, na kojoj su uz načelnika općine Kumrovec i predsjednika Županijske organizacije HNS-a KZŽ Roberta Šplajta, govorili i dožupan za gospodarstvo KZŽ i potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ Anđelko Ferek Jambrek i župan Međimurske županije i Matija Posavec.

Od danas Kumrovec piše novu povijest. Okrećemo novu stranicu turističkog i gospodarskog razvoja cijelog sjeverozapadnog dijela Zagorja“.- rekao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt i naglasio kako je isključiva zasluga za dolazak kineskih investitora u Kumrovec aktualno kumrovečko rukovodstvo i njegov tim s njim na čelu, uz podršku CSEBA grupe i njihovog predsjednika Marija Rendulića.

Svi koji živimo i radimo ovdje, predugo smo bili taoci loše politike, ideologija i maćehinskog odnosa prema Kumrovcu, a već odavno smo mogli imati jedan zamašnjak razvoja ovog dijela naše županije. Mnogi su mislili da za Kumrovec i njegove objekte nema života, ali svojom upornošću dokazali smo da želimo, znamo i možemo više.„ – naglasio je Šplajt te istaknuo kako je ključan trenutak uspostave kumrovečko kineske suradnje bio put u Peking i potpisivanje Memoranduma o međusobnom razumijevanju.

Politička škola će biti prva faza u cijelom projektu razvoja Kumrovca, u koju će se početkom iduće godine investirati 200 milijuna kuna, te će postati svjetski kongresni centar. Svim investitorima bit ćemo potpora i paralelno ćemo investirati u infrastrukturu Kumrovca.“ -rekao je Šplajt.

Županija će učini sve što je potrebno da investitori dobiju dozvole u najkraćem mogućem roku.“ – rekao je dožupan za gospodarstvo Krapinsko zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, te istaknuo kako nakon ovakvih investicija ovaj dio županije očekuje gospodarski i turistički procvat.

Međimurski župan i nositelj liste HNS-a za Europski parlament Matija Posavec rekao je tom priliko kako je važno decentralizirati državu te procese odlučivanja i strateškog planiranja prepustiti lokalnoj razini.

Ova investicija će Kumrovec, Županiju i Hrvatsku upisati visoko na ljestvici poželjnosti i uspješnosti“. – zaključio je Posavec.

www.sjever.hr 09.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.