Now Reading:
Prvo doručak, a onda kava – evo zašto!
Full Article 2 minutes read

Prvo doručak, a onda kava – evo zašto!

kava

Zbog svih pozitivnih učinaka koje umjerena konzumacija ima na organizam, jutarnja kava može se čak ubrojiti u jedan od postulata zdravog života, no samo ako je pijete nakon doručka, a ne na prazan želudac.

Kvalitetan doručak, zdrave namirnice, dnevna tjelovježba samo su neke stvari kojima mnogi pridaju pozornost u realizaciji zdravijeg načina života. No, unatoč tom trudu, istovremeno mnogi nesvjesno rade nešto što itekako može narušiti zdravlje. O čemu je riječ, objasnili su na Metro portalu.

Recimo – pijete kavu na prazan želudac Studije su pokazale kako je kofein dobar za poticanje metabolizma, smanjit će i rizikod nastanka dijabetesa, ali i smanjiti opasnost od prerane smrti. Ali to ne znači da će jutarnja šalica kave na prazan želudac biti dobar izbor.

Nutricionistica Eliza Savage pojasnila je da tijekom noći možemo dehidrirati, posebice za vrijeme zimskih mjeseci i pod utjecajem grijanja tijekom noći. Ispijanje kave na prazan želudac samo će pogoršati stanje dehidracije te je ujutro potrebno na prazan želudac prvo popiti vodu, savjetuju stručnjaci.

Uz to, potrebno je prije toga doručkovati, jer želudac mogu vrlo lako iziratirati jutarnje doze kofeina, pa budite pametni – prvo doručak, a tek nakon toga kava.

www.sjever.hr/aktualno.hr 09.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.