Now Reading:
Posavec: Imam slogan „Ujedinjeni u različitosti“ i to pokazuje koliko je i Hrvatskoj bitno da bude ujedinjena u svim političkim i društvenim segmentima
Full Article 3 minutes read

Posavec: Imam slogan „Ujedinjeni u različitosti“ i to pokazuje koliko je i Hrvatskoj bitno da bude ujedinjena u svim političkim i društvenim segmentima

Nositelj liste HNS-a na predstojećim izborima za Europski parlament i međimurski župan, Matija Posavec, ponovio je da je država u prošlosti velika sredstva davala, kako je naglasio, tamo gdje nije trebalo, dok se istovremeno nije brinula za obućarsku odnosno tekstilnu industriju koja je dominantna na sjeveru Hrvatske. Istaknuo je to na današnjoj konferenciji za novinare u Kumrovcu gdje je čestitao tamošnjem načelniku Robertu Šplajtu na dovođenju kineskih investitora i konačnoj prodaji kumrovečke Političke škole.

Ujedno je čestitao načelniku rekavši da je „ovim projektom poslao snažnu poruku koliko je važno decentralizirati državu i procese upravljanja i odlučivanja spustiti na lokalnu razinu“.

– Ovo je dobar način iskorištavanja potencijala jer jedno mjesto u kontinentalnoj Hrvatskoj koje ostvaruje na godišnjoj razini 100.000 dolazaka turista govori o potencijalu. Danas ujedno obilježavamo i Dan Europe i Europske unije. Imam slogan „Ujedinjeni u različitosti“ i to pokazuje koliko je i Hrvatskoj bitno da bude ujedinjena u svim političkim i društvenim segmentima kako bi iskoristili potencijale koje imamo i na taj način se uspješnije pozicionirali u europskom društvu – rekao je Posavec te poručio da je tajna uspjeha s potencijalnim investitorom povjerenje.

– On mora vjerovati da dolazi u jednu zdravu poduzetničku okolinu. Morate imati dobar pristup, efikasnost javne uprave i da mu date sve benefite koje traže investitori. Zemljopisni položaj igra ulogu, uređenost javne infrastrukture, gospodarske zone, ceste i puno ulažemo koristeći EU fondove. Sa županijske razine financiramo udžbenike i prijevoz za učenike, stipendije za studente, uskrsnice za umirovljenike, poticaje za deficitarna zanimanja. Na taj način šalje se poruka koliko javna uprava može biti korisna – kazao je nositelj liste HNS-a na predstojećim europskim izborima te dodao da ovdje postoji jedan specifičan problem.

– Cijeli sjever Hrvatske ima niži prosjek plaća od hrvatskog. Ovakvim aktivnostima želi se kompenzirati udar na građane, koji su ne svojom krivnjom ni krivnjom lokalne i regionalne samouprave, nažalost u situaciji da moraju imati manje plaće. Razne su se milijarde i novci slijevali tamo gdje nije trebalo, a ne da se štiti i podržava industrija koja je produktivna i s visokom zaposlenošću, a državu za tekstilnu i obućarsku industriju nije bilo briga hoće li opstati ili propasti – rekao je međimurski župan.

s.kalajdžija/sjever.hr 09.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.