Now Reading:
Župan Koren sa suradnicima uručio priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Volim Podravinu i Prigorje
Full Article 3 minutes read

Župan Koren sa suradnicima uručio priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Volim Podravinu i Prigorje

nagrade kckzz

U koprivničkom kinu Velebit upriličeno je svečano uručenje priznanja za najbolje dječje likovne i literarne radove na natječaju Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije „Volim Podravinu i Prigorje“. Ovogodišnja tema bila je „Podravci i Prigorci obogatili su veliku europsku obitelj“, a na natječaj su pristigla 25 likovna rada iz 11 vrtića, 96  likovna rada  učenika  iz 16 osnovnih škola s područja županije te 12 literarnih radova učenika iz  devet osnovnih škola.

Svečanom programu prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pomoćnica direktora Turističke zajednice Kristina Sočev te ostali suradnici. Brojne školarce, vrtićarce, odgajateljice, učiteljice, ravnatelje i mentore pozdravio je župan Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, izrazivši zadovoljstvo što su mali kreativci svojim prekrasnim radovima i ove godine iskazali svoje stvaralačko umijeće te ljubav prema Županiji i kraju u kojem žive.

„Svake godine održavamo ovu lijepu tradiciju kojom vi najmlađi na najljepši način pokazujete ljubav i kreativnost prema svojem kraju. Ovim radovima širimo ljubav prema našoj domovini, općinama, gradovima, županiji i obitelji iz koje dolazimo. Iskrena zahvala našoj Turističkoj zajednici i svima vama koji se trudite tu ljubav potaknuti na ovakav stručan način iako ona već postoji u vašim srcima, a to pokazuju vaši prekrasni radovi“,istaknuo je župan.

Zamjenica direktora županijske Turističke zajednice zahvalila je Županiji na svesrdnoj pomoći tijekom godina naglasivši vrijednost koju projekt „Volim Podravinu i Prigorje“ ima za zajednicu.

„Projekt uz pomoć Županije provodimo već nekoliko godina i ova puna dvorana najbolje govori o njegovoj uspješnosti. I ove smo godine primili brojne prijave, a pristigli radovi su nam svojim motivima i šarenilom pokazali veliko bogatstvo koje Podravci i Prigorci unose u veliku europsku obitelj. Najveće bogatstvo ste dakako vi najmlađi, hvala vama, roditeljima i mentorima na trudu koji ste uložili u prekrasne radove“, dodala je Sočev.

Prije podjele nagrada, okupljeni su uživali lutkarskoj predstavi o sigurnosti u prometu „Zebrasta priča“ koju su pripremili su volonteri Udruge invalida grada Koprivnice Bolje sutra, nakon čega su priznanja nagrađenima podijelili župan, zamjenici župana, predsjednik Županijske skupštine i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice.  Prispjele radove Turistička zajednica nagradila je novčano, a vrtići i škole za 1. mjesto dobili su 1.200,00 kuna, 2. mjesto nagrađeno je s 800,00 kuna, dok je 3. mjesto nagrađeno s 500,00 kuna.

www.sjever.hr/kckzz.hr 07.05.2019

Input your search keywords and press Enter.