Now Reading:
Župan Posavec potpisao ugovore o bespovratnim potporama u turizmu
Full Article 4 minutes read

Župan Posavec potpisao ugovore o bespovratnim potporama u turizmu

medjimurje turizam

U ACCREDO centru u Zasadbregu danas su potpisani ugovori o bespovratnim potporama u turizmu Međimurske županije u 2019. godini. Ugovori su potpisani s korisnicima čiji su projekti nakon provedenog Javnog poziva za dodjelu turističkih potpora ocijenjeni najboljima.

Cilj je unapređenje i razvoj turizma u Međimurskoj županiji, a financijska sredstva za realizaciju projekta u iznosu od 300.000,00 kuna osigurana su u županijskom proračunu, a svi podneseni zahtjevi i projekti usklađeni su s operativnim strategijama i mjerama navedenim u strateškom razvojnom dokumentu pod nazivom „Masterplan razvoja turizma Međimurske županije do 2020. godine.

Ugovore s korisnicima potpisao je župan Međimurske županije, Matija Posavec, koji je zahvalio svima u ime Turističke zajednice.

„Županijska Turistička zajednica radi jako dobro, što potvrđuju i aktualni pokazatelji prema kojima je već u ovom dijelu godine zabilježeno 6 posto više dolazaka gostiju i noćenja, a najveće turističke manifestacije tek slijede”, kazao je Posavec.

Naglasio je da je vrlo zadovoljan što je na međimurskom području sve više zastupljen i zdravstveni turizam.

„Dosad smo imali više od 10 milijuna direktnih investicija u turizam i moram reći da je kod nas u Međimurju, kad je riječ o turizmu, ljestvica postavljena visoko. Naš je cilj Međimurje pretvoriti u oazu kontinentalnog turizma, a među važnijim ciljevima nam je i ono što je možda donedavno izgledao nerealno, a to je pola milijuna noćenja godišnje”, zaključio je župan Posavec.

Njegova zamjenica Sandra Herman naglasila je kako je na ovogodišnji javni poziv pristiglo rekordnih 25 prijava.

„Posljednjih nekoliko godina otkad smo stupili u ovaj projekt dodijeljeno je više od 2 milijuna kuna za 84 nova turistička proizvoda. Kad je riječ o novih 16 turističkih proizvoda koji dobivaju potpore ove godine, treba naglasiti da su u skladu s 14 razvojnih mjera županijskog Masterplana razvoja turizma do 2020. godine. Potpore idu u sve krajeve lijepog našeg Međimurja i idu na različite projekte – od podizanja kvalitete usluga u smještajnim kapacitetima, sportsko-rekreacijski turizam, enogastronomiju, turizam i promociju.”

Inače, međimurski turizam iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate, što potvrđuju brojke dolazaka i noćenja gostiju, ali i brojna prestižna priznanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stoga i ne čudi da je Međimurska županija kao jedan o ključnih sektora vlastitog razvoja istaknula upravo turizam te se iz tog razloga pristupilo izradi strateškog dokumenta , kako bi ti rezultati bili još bolji, a tome svakako pridonose i bespovratne potpore onima koji na unapređenju turizma marljivo rade.

„Mi smo proteklu godinu završili s oko 200 tisuća noćenja što je najveća brojka i posljednjih 12 godina rastemo od 10 do 20 posto svake godine, a i u ovih prvih nekoliko ovogodišnjih mjeseci bilježimo porast broja dolazaka i porast broja noćenja”, kazala je Herman.

s.kalajdžija/sjever.hr 07.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.