Now Reading:
U Murskom Središću potpisni ugovori o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina
Full Article 3 minutes read

U Murskom Središću potpisni ugovori o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina

msredisce ugovori

Gradsko vijeće Grada Mursko Središće krajem 2018. godine usvojilo je Odluku o poticanju uređenja nekretnina na području grada Mursko Središće. Tako je Grad početkom godine raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja na koji su se građani mogli javiti do sredine veljače.

Pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku u Gradu Mursko Središće zaprimljeno je šest (6) pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku za usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je s prijaviteljim Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju.

Cilj donošenja ovakvih odluka i raspisivanja javnih natječaja je taj da se želi postići da se stare i ruševne kuće uklone sa tih zemljišta jer su često prijetnja sigurnosti, izvor raznorazne štetočina te nagrđuju izgled naselja ili pak da se, ako je to svrsishodno, obnove kako bi netko ostao u njima živjeti.

m.sopek/sjever.hr 07.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.