Now Reading:
Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu
Full Article 2 minutes read

Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu

bolesti stitnjace

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače i Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo organiziraju 25. svibnja 2019. u vremenu od 10.00 do 13.00 sati na Trgu Petra Preradovića druženje s građanima koje ima za svrhu informirati javnost o čimbenicima koji dovode do problema u radu i bolesti štitnjače, metodama prevencije, senzibilizaciji građana i podizanju razine svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače.

I zagrebačke fontane će 24. svibnja od 20:30 sati biti prigodno osvjetljenje i podsjetiti na činjenicu kako su bolesti štitnjače danas jedan od najraširenijih javnozdravstvenih problema. Pogađaju milijune ljudi širom svijeta, naročito u generativnoj i najproduktivnijoj dobi života. Svake godine 25. svibnja obilježava se „Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače“, s ciljem podizanja svijesti o potrebi preventivnog pregleda i ranog otkrivanja bolesti štitnjače, a kako bi se izbjegle neugodne tegobe i opasne komplikacije.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače u suorganizaciji s Gradskim uredom za zdravstvo, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva, Gradonačelnika Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, provodi javnozdravstvenu akciju ,,Svibanj mjesec leptira” – nosileptira, u sklopu koje organizira niz aktivnosti u mjesecu svibnju.

www.sjever.hr/zagreb.hr 07.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.