Now Reading:
Kineskinja Yu kupila kumrovečku Političku školu
Full Article 3 minutes read

Kineskinja Yu kupila kumrovečku Političku školu

jiang-yu-posjet-750-500

U Ministarstvu državne imovine održano je otvaranje ponuda za kupnju nekretnine bivše Političke škole u Kumrovcu. Pristigla je samo jedna ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u iznosu od 14.095.400 kuna te je ponuda prihvaćena. Kupljena bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 m2, od čega je dvorište površine 20.384 m2 i poslovna zgrada površine 5.901 m2) ,„Hotel Zagorje“ je ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m2. 

Suvlasnica tvrtke koja je kupila Političku školu je kineska poduzetnica i predsjednica velike kompanije iz Pekinga, Jiang Yu. Gđa. Yu nedavno je boravila u Hrvatskoj – tom prilikom posjetila je Kumrovec i razgledala je Političku školu, a ujedno je bila i na prijemu prijemu kod župana Krapinsko – zagorske županije Željka Kolara. Tom prilikom prezentirani su joj strateški projekti Županije te mogućnosti za ulaganje na području županije.

„Drago nam je što je kumrovečki „mrtvi kapital“, bivša Politička škola konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko – zagorske županije konačno počeo isplaćivati. Želio bih istaknuti da sam 2016. godine predvodio delegaciju gospodarstvenika i političara koja je u Kini sudjelovala na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, održanom u gradu Tangshanu u pokrajini Hebei. Tema Susreta bila je “Nove prilike, nove sfere, novi prostor“, a cilj susreta bio je jačanje prijateljskih odnosa i suradnje između Narodne Republike Kine i zemalja jugoistočne Europe na polju proizvodnje, znanosti, obrazovanja i kulture. Tom prilikom predstavili smo upravo projekt Političke škole, a sa mnom je bio i tadašnji zamjenik načelnika Općine Kumrovec Želimir Vlaisavljević.

Sukladno razgovoru s gđom. Jiang Yu prilikom njenog nedavnog posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji te najavama nje i direktora Zhongya nekretnina Maria Rendulića, koji je i predsjednik Predsjedništva Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA), očekujemo da će vrlo doći do samog raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec. Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec.

Mi kao Županija spremni smo dati maksimalnu podršku, kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko – zagorske županije. Naravno, Krapinsko – zagorska županija stoji i Općini Kumrovec na raspolaganju. Ujedno bih želio zahvaliti i Ministarstvu državne imovine, koje je raspisalo natječaj te načelniku Općine Kumrovec Robertu Šplajtu, koji je također bio aktivan u pronalaženju investitora“, rekao je župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

www.sjever.hr 07.05.20019.

Input your search keywords and press Enter.