Now Reading:
Tušek: Preventivni pregled na sreću pokazao da djevojčica nema ozljede
Full Article 3 minutes read

Tušek: Preventivni pregled na sreću pokazao da djevojčica nema ozljede

žarko tušek

Preventivni pregled djevojčice, koju je danas nešto prije 12 sati u Ulici Ivana Rendić u Krapini, u lakšoj prometnoj nesreći vozilom udario saborski zastupnik Žarko Tušek, pokazao je da nije zadobila teže ozljede. Tušek je potvrdio da djevojčica, na sreću nema ozljeda, a nju i njenu majku on je osobno odvezao doma iz Opće bolnice Zabok.

Za samu prometnu nezgodu, u kojoj se dijete našlo pred njegovim vozilom, nije htio spekulirati o svim okolnostima, već je kazao da će o tome sve reći policija koja je i obavila očevida nakon što je sam Tušek prijavio nezgodu. Potvrdio je da je on osobno pozvao policiju odnosno načelnika Policijske postaje ali iz razloga da se što hitnije pošalje, kako je naglasio, policijska patrola na mjesto nesreće..

-Pozvao sam načelnika Policijske postaje da pošalje patrolu na samo mjesto nesreće radi očevida. Bilo je i svjedoka kraj mene koji su točno čuli zbog čega sam zvao policiju – izjavio je Tušek te dodao da je djevojčica nakon nezgode htjela otići kući, no, da joj je rekao da moraju pričekati hitnu i policiju. Dodao je i da je nakon što je dao izjavu policiji krenuo prema zabočkoj bolnici gdje je zajedno s njenom majkom čekao rezultate pregleda.

U zabočkoj Općoj bolnici nisu željeli davati informacije oko djevojčice zbog zaštite osobnih podataka a za službu za odnose s javnošću rekli su da radi do 15.00 sati.

Službeno izvješće o samom događaju dala je i PU krapinsko-zagorska koje prenosimo u cijelosti:

U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, oko 11,50 sati, u Krapini, u ulici Ivana Rendića kod kbr. 17, došlo je do prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete (2008.).

Obavljenim očevidom i do sada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je hrvatski državljanin (1981.) upravljao renaultom krapinskih registracijskih oznaka te se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza s ciljem propuštanja djeteta koje je stajalo na nogostupu. Međutim, vozač je potom krenuo vozilom unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja djeteta, koje je u tom trenutku stupilo na kolnik i prelazilo preko pješačkog prijelaza. Tom prilikom vozač je vozilom udario u dijete.

Vozač osobnog automobila je na mjestu događaja alkotestiran te nije utvrđena prisutnost alkohola.
Djetetu je pružena liječnička pomoć u OB Zabok gdje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.
Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenog prometnog prekršaja iz čl. 43. Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će izdan obavezni prekršajni nalog.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.