Now Reading:
Otvoreno sportsko igralište u Cigrovcu kod Pregrade
Full Article 3 minutes read

Otvoreno sportsko igralište u Cigrovcu kod Pregrade

sportsko igraliste cigrovec

Bogatim sportsko-rekreativnim i zabavnim programom u organizaciji Mjesnog odbora Cigrovec i Grada Pregrade otvoreno je sportsko igralište u Cigrovcu.

Naime, s ciljem revitalizacije društvenog života na području tog mjesnog odbora, Grad je još 2014. godine kupio zemljište na području Cigrovca te je aktivizmom i entuzijazmom brojnih mještana na jednom od najvećih naselja na području grada, koje prije nije imalo nikakav prostor za društvene aktivnosti, 2017. godine izgrađeno mini-nogometno igralište i društveni prostor (montažna kućice s pripadajućim sanitarnim čvorom) kod Strabića, a ove godine i igralište za nogomet i košarku.

Vrijednost cjelokupne investicije iznosi 450 tisuća kuna. Dio sredstava u iznosu od 96.673,80 kuna Grad Pregrada ostvario je prijavom projekta na javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a ostatak je financiran iz gradskog proračuna. Radovi izgradnje igrališta započeli su krajem listopada prošle godine, a izvođači radova bili su Kunagora zanatska zadruga te Autoprijevoz, građevinska mehanizacija i trgovina, vl. Darko Zagvozda.

Obraćajući se građanima, gradonačelnik Marko Vešligaj istaknuo je da su izgradnjom ovog igrališta stanovnici Cigrovca dobili uvjete i prostor na kojem će moći kvalitetno i sigurno razvijati svoje društvene i sportske vještine i sposobnosti. „Zahvaljujem članovima Vijeća MO Cigrovec koji su se trudili kako bi se ovaj projekt čim prije realizirao. Nadam se da će igralište biti u punoj funkciji te da će mladi ljudi sa zadovoljstvom ovdje provoditi svoje slobodno vrijeme“, rekao je gradonačelnik Vešligaj te dodao da Grad Pregrada kontinuirano ulaže u djecu i sport.

Tako su u gradskom proračunu osigurana sredstva za zamjenu parketa u sportskoj dvorani osnovne škole, nastavlja se proces otkupa zemljišta za izgradnju pomoćnog igrališta za nogometaše i nogometašice, a u pripremi je i potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Pregradi – Kunaparka. Također, prošle je godine na području MO Cigrovec asfaltirana nerazvrstana cesta Petrovina-Menjački u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, za koji je projektnu dokumentaciju sufinancirala Krapinsko-zagorska županija.

Otvorenju sportskog igrališta prisustvovao je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je sa sobom donio lopte kao poklon MO Cigrovec, a odigrana je utakmica između mladih iz Cigrovca te gradonačelnikove ekipe koju su činili pročelnik Krunoslav Golub, gradski vijećnici Mladen Burić, Željko Kamenski, Danijel Petek te golman Nikola Gajšak.

www.sjever.hr 06.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.