Now Reading:
Gradonačelnik Krapine obišao radove na sanaciji nadvožnjaka na Zagorskoj magistrali u Polju Krapinskom
Full Article 4 minutes read

Gradonačelnik Krapine obišao radove na sanaciji nadvožnjaka na Zagorskoj magistrali u Polju Krapinskom

sanacija mosta krapina

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, Krešimir Futivić iz Hrvatskih cesta te Mladen Leich (predstavnik izvođača radova tvrtke Map-trade d.o.o) obišli su radove na sanaciji nadvožnjaka na Zagorskoj magistrali u Polju Krapinskom kod sajmišta.

Gradonačelnik Gregurović je istaknuo da se na području grada Krapine puno ulaže u cestovne objekte, što od strane Grada Krapine, što uz pomoć Hrvatskih cesta i drugih.
– Podsjećam da smo napravili rekonstrukciju mosta na Trgu Ljudevita Gaja, rekonstrukciju mosta kod Kotke, Vohlovog mosta, izgrađen je most kod Lidla i napravljeno je nekoliko manjih propusta preko potoka na području grada. Trenutno se radi projektna dokumentacija za most na županijskoj cesti koja ide od Lepajca prema Krapinskim Toplicama, kod željezničke stanice u Velikoj Vesi, jer smo nakon one havarije koja se dogodila na Zagorskoj magistrali prije tri, četiri godine, kad se urušio most, uvidjeli da su svi ti objekti u prilično lošem stanju i da se u njih nije ulagalo od kad su izgrađeni. Isto tako i ovdje, od kad je magistrala izgrađena nije se ulagalo u objekte, koji na sebi imaju prilično pukotina i u lošem su stanju. Nedavno je započela rekonstrukcija nadvožnjaka na Zagorskoj magistrali kod separacije, sad i ovog mosta u Velikoj Vesi koji se, za grad nalazi na jednoj frekventnoj cesti i drago mi je da su Hrvatske ceste prepoznale ozbiljnost situacije. Nažalost tu neće biti kraj, s obzirom na konfiguraciju terena, na području grada još će trebati obnoviti neke objekte, ali važno je da se krenulo s obnovama – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.

– Vrijednost radova je oko 730 tisuća kuna, a rok izvođenja je dva mjeseca, što znači da bi trebali biti gotovi do početka turističke sezone. Mi smo u jednom višegodišnjem procesu rehabilitacije objekata, uključujući obnovu tunela i pokosa na državnoj cesti D1, tako da je u posljednjih nekoliko godina ta dionica modernizirana, a modernizacija se nastavlja i dalje. U planu je sanacija mosta Krapina (kod Zagrebačke banke) te sanacija nadvožnjaka Đurmanec 1 i 2 – naglasio je Krešimir Futivić iz Hrvatskih cesta.

– Posao obuhvaća radove na gornjoj i donjoj strani mosta. Na gornjoj strani će se srušiti postojeći kolnik, kolnička ploča će se zamijeniti novom, armiranom betonskom pločom i na to će doći nova pješačka staza s rubnicima te nova odbojna i ograda za pješake te novi asfaltni sloj. S obzirom na to da je most u veoma lošem stanju s donje strane će se sanirati stijena i krila i do betonirat će se nove stijene te će se sanirati preostale betonske površine i na kraju će se sve pobojati s trajnom, elastičnom bojom koja će betonske površine štititi od vremenskih neprilika i prometa. Radovi bi trebali završiti do 15. lipnja – rekao je rukovoditelj radova Mladen Leich iz tvrtke Map-trade d.o.o.

www.sjever.hr/krapina.hr 06.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.