Now Reading:
Župan Čačić sa suradnicima obišao Općinu Breznički Hum
Full Article 3 minutes read

Župan Čačić sa suradnicima obišao Općinu Breznički Hum

breznicki hum

Župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, obišao je nekoliko lokacija u Općini Breznički Hum. Zajedno sa surdnicima, savjetnicom Natalijom Martinčević, županijskim vijećnicima Nenadom Koščakom i Kristijanom Hublinom, ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim te načelnikom Općine Breznički Hum Zoranom Hegedićem, obišao je početak radova u Butkovcu na prometnici ŽUC-a. U Butkovcu su naime započeli radovi vrijedni 512 tisuća kuna koju s 75% financira Županijska uprava za ceste, dok Općina Breznički Hum sudjeluje s 25% financijskih sredstava. Na navedenoj prometnici rješava se odvodnja te se radi biciklistička staza u dužini od 270 metara.

Nakon obilaska radova, održan je obilazak Vatrogasne zajednice Breznički Hum u koju ulaze DVD Breznički Hum, DVD Ščepanje i DVD Radešić koja ukupno broji 250 članova. Treba istaknuti kako je DVD Breznički Hum središnje dobrovaljno vatrogasno društvo te zajednice, osnovano je još davne 1934. godine.Sastanak s županom održao se u prostorijama DVD-a Ščepanje, a župana sa suradnicima primio je predsjednik Vatrogasne zajednice Breznički Hum Branko Matak. Ovaj posjet članovima DVD-a nastavak je obilaska dobrovoljnih vatrogasnih društava koje je župan obećao prilikom prijema za članove dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja cijele Varaždinske županije. U pratnji župana osim gore navedenih prisutan je bio i Renato Podbojec, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. 

– Drago mi je da smo ovdje u Brezničkom Humu posjetili lokacije važne za građane. Naime, i početak radova na prometnici gdje se radi biciklistička staza i posjet vatrogascima važni su segmenti društvenog života Općine Breznički Hum, a to su sigurnost na prometnicama i sigurnost naših građana o kojima se brinu vrijedni članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Varaždinska županija pomaže i u jednom i drugom segmentu i tako će biti i dalje. – rekao je Čačić.
Župan je naglasio  kako Varaždinska županija financijski pomaže i dobrovoljna vatrogasna društva, koja osim redovnog financiranja kroz Zajednicu dobiju i određena financijska sredstva kroz natječaj za Udruge, a Varaždinska županija ove je godine u proračunu za Udruge osigurala čak 30% više nego prošlih godina. Vatrogasna zajednica Varaždinske županije ima preko 10.000 članova te preko 2.000 operativaca, a Županija izdvaja oko 900.000 kuna na godišnjoj razini za rad Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. 

Nakon održanog obilaska prometnice i održanog sastanka s vatrogascima, župan je sa suradnicima posjetio Vinariju Šafran gdje je održana degustacija vina. 

www.sjever.hr 05.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.