Now Reading:
Varaždin uvjerljivo slavio u lokalnom derbiju
Full Article 5 minutes read

Varaždin uvjerljivo slavio u lokalnom derbiju

nk varaždin

U pravom derbiju, u krasnom ambijentu pred više od 2500 gledatelja, Varaždin je svladao Međimurje 4:0 pruživši pritom svoju najbolju igru ovog proljeća. Možda su tome malo doprinjeli i gosti koji su u utakmicu ušli bez kalkulacija, otvoreno, čvrsto s namjerom da iz Varaždina odu barem s bodom koji bi im puno značio u borbi za ostanak.

I sam sportski direktor Međimurja, Miljenko Dovečer, rekao je prije utakmice kako njegova momčad nema što izgubiti jer Varaždin je izrazit favorit. Počelo je velikom prilikom Ikića u 9. minuti kada je pobjegao obrani Varaždina, sam izbio pred Nevistića, ali je sa nekih desetak metara pucao zamalo pokraj gola. Varaždin se revanširao izvrsnom akcijom u 18. minuti kada su Miličević i Babić odigrali sjajan dupli pas kojim su izigrali cijelu međimursku obranu.

Miličević je samo dodao loptu usamljenom Benku koji ju je lako poslao u mrežu, Nije Međimurje tu palo, dapače i dalje je igralo vrlo otvoreno i tražilo izjednačenje. U 34. minuti Pušić je ubacio s desne na lijevu stranu gdje je u padu odlično, sa tri metra, pucao Munivrana, ali je Nevsitić fenomenalno obranio gotovo siguran gol. I tu se, izgleda, utakmica prelomila. Samo minutu kasnije, iz kontre, Vuk je s desne strane ušao u šesnaesterac, nabacio na drugu stativu gdje je loptu dočekao Fučak i glavom je poslao u mrežu Galošija.

Međimurje u nastavku nije imalo što čekati, moralo se još više otvoriti, a Varaždin je to vješto koristio. Ostavljali su Međimurci dosta prostora za kontru i prilike da prime još koji gol. U 64. minuti Karlo Težak odlično je prošao desnom stranom, uposlio Benka na lijevoj koji ne griješi i već je visokih 3:0. Prvu priliku u nastavku imali su Međimurci tek u 84. minuti. Munivrana je izvrsno opalio, ali Nevistić je pokazao da izrasta u velikog golmana.

I onda je točku na „i“ stavio Jertec izvrsnim solo prodorom i pogotkom u sučevoj nadoknadi. Rekli smo već na početku, najbolja partija Varaždina ove sezone i najviša pobjeda kojom je opet zasjeo na vrh tablice, barem do završetka dvoboja Hajduka i Šibenika. Međimurje je doživjelo visok poraz, ali igrom nije nipošto razočaralo. Pokazali su se kao dobra momčad i zaista je čudno da su se našli u ovako teškoj situaciji, u borbi za goli život.

Matija Kristić, trener Međimurja: Rezultatom naravno ne mogu biti zadovoljan, ali igra koju smo pružili nije bila loša. U većem dijelu utakmice dobro smo parirali Varaždinu, stvorili smo dobre prilike, ali iz utakmice u utakmicu prati nas ta, sad već zabrinjavajuća, neefikasnost. Domaćin je sve naše promašaje znao kazniti i bio je vrlo efikasan za razliku od nas. U teškoj smo situaciji, ostala su još tri kola, devet bodova je u igri i kao pravi sportaši i profesionalci borit ćemo se do kraja.

Branko Karačić, trener Varaždina: Imali smo velikih problema uoči utakmice, ali i velik strah jer znali smo da više ne smijemo kiksati, a Međimurje je tražilo bodove spasa. Možda je 4:0 previsok rezultat, ali kod 1:0 Nevistić je obranio ključnu loptu i dao nam još veću sigurnost. Imali smo problema, ali nakon drugog gola vjerovali smo da više ne možemo ispustiti šansu. Znali smo da će se Međimurje morati još više otvoriti i ostavljati nam prostora što smo i iskoristili. Nakon ove utakmice dobili smo još širi krug kandidata za momčad. Vratio nam se konačno Ivan Posavec, debitirao je i Luka Mezga. Čestitam igračima na visokoj pobjedi, a nakon dugo vremena nismo primili gol zahvaljujući Nevistiću i dekoncentraciji igrača Međimurja.

Varaždin – Međimurje 4:0 (2:0)
Varaždin – Stadion Varteksa. Gledatelja: 2500. Suci: Župan (Bjelovar), Babić (Orahovica), Plantak (Križevci). Žuti kartoni: Ikić, Patafta (Međimurje), Senić, Težak, Fučak (Vž).
Strijelci: 1:0 Benko (16), 2:0 Fućak (35), 3:0 Benko (64), 4:0 Jertec (90+1).
Varaždin: Nevistić – Sambolec, Čelić, Senić, Miličević – Babić – Vuk (od 86. Mezga), Brlečić (od 59. Težak), Jertec, Fućak (od 68. Posavec) – Benko.
Međimurje: Galoši – Fadić, Režić, Novoselec, Pušić – Hranilović, Tkalčić (od 71. Jakšić) – Marcijuš (od 60. Patafta), Ikić, Brcković – Munivrana.

r.lukavečki/sjever.hr 05.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.