Now Reading:
Leverić: Važno je da sjever Hrvatske ima svog čovjeka u Europskom parlamentu
Full Article 3 minutes read

Leverić: Važno je da sjever Hrvatske ima svog čovjeka u Europskom parlamentu

leverić

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održala je u subotu veliki izborni skup u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, gdje su kandidati liste broj 11, predvođeni uspješnim međimurskim županom Matijom Posavcem, predstavili svoje programe i ključne ciljeve koje planiraju ostvariti ulaskom u Europski parlament.

HNS na izbore za EU parlament izlazi s ključnim ciljevima, a to su poticanje radišnih ljudi i poticanje njihove zaposlenosti, borba svim instrumentima za povećanje plaće na 7500 kuna, dodatna porezna rasterećenja građana i poduzetnika te poticanje malih i srednjih poduzetnika koji rade dobar posao i koji su zapravo ključni pokretač razvoja svake zemlje.

Dio tima je i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, koji je na 9. mjestu liste broj 11, a koji na političku scenu donosi drugačiju politiku neopterećenu starim podjelama već je u fokusu isključivo interes malog čovjeka i politika rezultata i projekata.

– Sjever Hrvatske, na kojem HNS ima velik broj načelnika i gradonačelnika, lider je po broju projekata za koja su sredstva dobivena preko EU fondova. Daljnji razvoj naših jedinica lokalne i regionalne samouprave uvelike ovisi o fondovima i sredstvima Europske unije. Zato je važno da sjever Hrvatske ima svog čovjeka u Europskom parlamentu. Upravo je prvi zadatak te institucije, nakon izbora, usvojiti financijsku omotnicu za naredno razdoblje koja će uvelike imati financijski utjecaj na našu zemlju. U Europskom parlamentu treba se izboriti za što više sredstava za Hrvatsku i samim time za sjever Hrvatske i za brojne projekte koji su pred nama- naglasio je Leverić, 9. na listi HNS-a.

U prepunoj dvorani na izbornom skupu HNS-a okupilo se više stotina stranačkih lidera i članova iz cijele Hrvatske, uključujući i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, zamjenika predsjednika HNS-a Predraga Štromara, saborske zastupnike HNS-a i članove Predsjedništva HNS-a, a podršku je svojim dolaskom izrazila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

www.sjever.hr 05.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.