Now Reading:
Bajka na dlanu u Vukovaru – SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ
Full Article 2 minutes read

Bajka na dlanu u Vukovaru – SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ

svi zajedno hrvatska naj

Krapinsko-zagorska županija sudjeluje na 2. Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcije i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ koji se od 3. do 5. svibnja 2019. godine održava u Vukovaru.

SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ se i ove godine održava na više gradskih lokacija te Vukovarcima, domaćim i stranim turistima nudi najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i njihovih atrakcija i jedinstvenosti, zatim eno i gastro prezentacije, dječje programe i kreativne radionice, kao i razne druge atrakcije. Krapinsko-zagorska županija se predstavlja tradicijskim drvenim igračkama i licitarskim srcima – oboje na popisu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, te prepoznatljivim izvrsnim proizvodima sa svog područja: nekim od najboljih vina, zagorskim štruklima i babičinim kolačima te odličnim bučinim uljem i bagremovim medom. Zagorsku delegaciju predvode v.d. pročelnice Ureda župana Ana Pavić i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar.

Organizatori Festivala su Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i Organizatori bez granica, a suorganizatori Vukovarsko-srijemska županija, TZ Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska kuća „Materina priča”. Među brojnim uzvanicima na otvorenju bila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, i sama jedna od pokroviteljica Festivala.

www.sjever.hr/kzz.hr 04.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.