Now Reading:
Sportski direktor Međimurja Dovečer uoči derbija: Na Varaždinu će biti veći pritisak
Full Article 2 minutes read

Sportski direktor Međimurja Dovečer uoči derbija: Na Varaždinu će biti veći pritisak

dovečer

Ove subote, od 19 sati, na Varteksovom stadionu igra se stari, dobri, lokalni derbi između Varaždina i Međimurja. S obzirom na ambicije oba kluba, ali i trenutni položaj na tablici, rekli bismo “borba na život i smrt”. Varaždin mora pobijedit ako hoće ostati u utrci za Prvu ligu, a Međimurje ne smije izgubiti ako želi zadržati, kakve – takve, izglede za očuvanje drugoligaškog statusa. Sportski direktor Međimurja, Miljenko Dovečer, nekad igrač oba kluba, prošao je puno takvih derbija.


– Neće biti lako ni njima ni nama, bez obzira na veliku bodovnu razliku. Nama je bitan svaki bod, a previše smo ih do sada prosuli. Ne možemo se vaditi na Varaždinu,ali u toj utakmici nemamo što izgubiti. Mislim da je na domaćinu veći pritisak – logično razmišlja Dovečer.
Varaždin će u ovoj utakmici biti hendikepiran jer zbog žutih i crvenih kartona Karačić neće moći računati na petoricu standardnih.
– Varaždin ima veliki roster igrača tako da nam to neće biti nikakva prednost. Morat ćemo pripaziti na najiskusnije, Jerteca i Benka, makar znam da ih je teško čuvati. Vjerujem da će biti otvorena utakmica i da će gledatelji uživati, a i nadam se da ćemo ostati neporaženi.
Izgubi li Međimurje u subotu, naći će se u još težoj situaciji.
– Iako nas do kraja prvenstva čekaju teški protivnici, vjerujem da ćemo se izvući te sljedeće godine također nastupati u Drugoj ligi – rekao je Dovečer kojeg optimizam ne napušta.

r.lukavečki/sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.