Now Reading:
Novi obrazovni programi u srednjim školama Krapinsko-zagorske županije
Full Article 3 minutes read

Novi obrazovni programi u srednjim školama Krapinsko-zagorske županije

obrazovni program kzz

Danas je u Uredu župana Krapinsko-zagorske županije održana konferencija za medije na temu novih obrazovnih programa u srednjim školama na području Krapinsko-zagorske županije, kao i o osnivanju dviju glazbenih škola, u Loboru i Gornjoj Stubici.

O novim obrazovnim programima u srednjim školama govorili su zamjenica župana Jasna Petek, ravnatelj Srednje Škole Krapina, Ivica Rozijan koji je predstavio program autolakirer, ravnateljica Srednje škole Bedekovčina Vera Hrvoj koja je govorila o uvođenju programa soboslikar-ličilac-restaurator, ravnateljica Srednje škole Konjšćina Milojka Rataić govorila je o programu elektroinstalater, dok su ravnatelj Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor Krešimir Krivdić i ravnateljica Osnovne škole Matija Gubec Gornja Stubica Sanja Knezić govorili o osnivanju glazbenih škola za koje su rješenja došla i čekaju se suglasnosti za zapošljavanje djelatnika.

Zamjenica župana Jasna Petek na kraju konferencije za medije rekla je – Šest i pol tisuća iskazanih potreba za radnicima u Krapinsko-zagorskoj županiji obvezuje nas da vrlo pomno razmišljamo o obrazovnoj politici. Iz svega iznesenog nastoji se odgovoriti na potrebe tržišta rada. Izuzetno nam je važno da svako dijete kada završi srednju školu, ako ne misli nastaviti daljnje školovanje, da se zaposli a da i s druge strane tvrtke, obrti, ustanove na području Županije imaju kvalitetne educirane radnike koje mogu naći u Krapinsko-zagorskoj županiji. Dodala je da je Županiji posebno drago kada uz postojeće glazbene škole u Zaboku, Krapini, Mariji Bistrici, Pregradi i jednom područnom uredu u Kumrovcu, osnivaju se još dvije osnovne glazbene škole u Gornjoj Stubici i Loboru.

Krapinsko-zagorska županija pomoći će u nabavci svih potrebnih instrumenata, što se obvezala i u suglanosti, te a svoju obrazovnu politiku temelji na izuzetno dobroj suradnji sa suradnicima u kreiranju obrazovnim politika, ravnateljicama i ravnateljima škola, obrtničkoj i gospodarskoj komori, zavodu za zapošljavanje, savjetodavnim tijelima isvim drugim institucijama koje kreiraju obrazovne politike okrenute tržištu rada.

m.sopek/sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.