Now Reading:
Čakovečki dječji vrtić CIPELICA obnovio status Međunarodne Eko škole
Full Article 2 minutes read

Čakovečki dječji vrtić CIPELICA obnovio status Međunarodne Eko škole

dv cipelica cakovec

Dječji vrtić „Cipelica“ te njegov područni odjel „Vjeverica“, od 2017. godine nose status Međunarodne Eko škole, što označavaju i zelene zastave, istaknute ispred vrtićkih zgrada. Ove pedagoške godine bilo je potrebno obnoviti taj status, odnosno dokazati da se u provedbi programa, prema zacrtanim smjernicama koje se sastoje od 7 unaprijed određenih koraka otišlo “korak dalje”, produbilo i proširilo rad na izabranim temama te sve aktivnosti iscrpno dokumentirati na mrežnim stranicama programa – eko.lijepa-nasa.hr.

Stoga je DV Cipelica održao projektni dan vezan uz program Eko škole, u oba objekta, a odabrana tema bila je – energija. Djeca su se tako predstavila prigodnim recitacijama, pjesmama, plesom, predstavljanjem eko kodeksa i prezentacijom aktivnosti vezanih za temu eko energija tijekom cijele pedagoške godine. Pripremili su i radionice vezane uz projekt eko energija koje su provodili po skupinama.

Ravnateljica Ustanove, Gordana Šoltić Siladi potvrdila je kako je Dječji vrtić Cipelica obnovio status Međunarodne Eko škole, na temelju dosadašnjih aktivnosti i rezultata te najavila kako će se u oba objekta i dalje s djecom provoditi aktivnosti vezane uz očuvanje prirode i uređenja okoliša te će se iskustva prenositi i na buduće generacije.

www.sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.