Now Reading:
Bernardić poručio iz Čakovca: “Najbolja demografska mjera je veća plaća!”
Full Article 3 minutes read

Bernardić poručio iz Čakovca: “Najbolja demografska mjera je veća plaća!”

sdp čakovec

U srijedu je u organizaciji čakovečke i međimurske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske, u jezeru Starog grada u Čakovcu, održano tradicionalno druženje s građanima uz besplatni grah i glazbu. Prekrasno vi toplo vrijeme u čakovečki je park privuklo izuzetno velik broj ljudi, te je podijeljeno preko 4 i pol tisuće porcija nezaobilaznog prvomajskog jela, graha.

Na druženje je stigao i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je zajedno s predsjednicima županijske i gradske organizacije stranke Mladenom Novakom i Mariom Medvedom te čakovečkim gradonačelnikom Stjepanom Kovačem okupljenima čestitao Međunarodni praznik rada, ali i uputio nekoliko poruka vezanih uz stranačke akcije vezane uz povećanje radničkih prava, plaća i mirovina.

„Najbolja demografska mjera je veća plaća od koje se može normalno živjeti”, rekao je Bernardić te naglasio da danas nitko u Hrvatskoj ne smije raditi za plaću manju od 4 tisuće kuna. SDP ovih dana izaći u Hrvatskom Saboru pokrenut rasporavu o planu za povećanje plaća. Prema tom planu, plaće svima u Hrvatskoj trebale bi porasti za 330 do 500 kuna. Također, rekao je da država mora pronaći novac da mirovine svima porastu za bar 300 kuna. SDP-ove mjere usmjerene su prema prema onima koji žive od rada, a ne prema tajkunima i onima koji se sve ove godine bogate na račun velike većine građana. Danas preko pola zaposlenih radi za manje od 5 tisuća kuna, a preko milijun i 250 tisuća ljudi živi ispod granice siromaštva. SDP to želi i zna promijeniti, završio je Bernardić.

Okupljenima se obratio i predsjednik ŽO SDP-a Međimurja Mladen Novak, kandidat SDP-a na listi za Europski parlament. Čestitajući Prvi maj naglasio je da povećanje plaća zaposlenima može zaustaviti iseljavanje iz Hrvatske. Mi to u Međimurju najbolje znamo, jer je ovdje, bez obzira na razvijenosti i visoku zaposlenost, prosječna plaća među najnižima u zemlji. To nije dobro, te je SDP pokrenuo brojne inicijative te predložio mjere kako bi se to promijenilo na bolje. To je u fokusu naše politike te na borbi za prava svih onih koji žive isključivo od svojih plaća i mirovina, tražimo podršku našoj listi na predstojećim EU izborima, rekao je Novak.

Čestitkama se pridružio i predsjednik GO SDP-a Čakovca Mario Mevded koji je istaknuo da je ova tradicionalna SDP-ova proslava u Čakovcu uvijek bila prilika da se uz hranu, glazbu i druženje porazgovara o aktualnostima u gradu, županiji i državi. Više nego ikad dosad, ovogodišnja je prvosvibanjska proslava prilika da se govori o potrebi povećanja plaća svim zaposlenicima.

Nakon obraćanja stranačkih dužnosnika, program je nastavljen uz druženje i glazbu, za što se pobrinuo glazbeni sastav „Noćna smjena”.

www.sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.