Now Reading:
U Ludbreg po prvi puta dolazi svjetski poznati bonsai umjetnik Harry Harrington
Full Article 2 minutes read

U Ludbreg po prvi puta dolazi svjetski poznati bonsai umjetnik Harry Harrington

bonsai

Ove godine posebni gost na bonsai izložbi “Svijet minijaturnog drveća” koja se održava u sklopu manifestacije “Flora Centrum Mundi” od 3.- 5. svibnja u dvorcu Batthyany u Ludbregu je bonsai umjetnik Harry Harrington iz Aylesburyja, UK. Rođen je u Oxfordu 1970. godine, a bonsaijem kao hobijem se bavi od 1990., prvo radeći kao vrtlar, da bi 2000. godine počeo profesionalno raditi kao bonsai umjetnik i pisac knjiga o bonsaiju.

Popularnost njegovih vremenskih serija fotografija razvoja drveća na web stranici dovela je do objave tri knjige o bonsaiju: Osnove bonsaija, Bonsai inspiracija 1 i Bonsai inspiracija 2 koje se distribuiraju u preko 40 zemalja i višestruko reizdaju. Trenutno piše za Bonsai Focus magazin, a bavi se predavanjima i radionicama vezanim uz bonsai, stiliziranjem drveća za klijente, a posebna mu je specijalnost stiliziranje “materijala slabije kvalitete” odnosno stvaranje uspješne umjetničke forme od drveća koje bi inače bilo označeno kao neprikladno za bonsai.

Iako je već bio u Hrvatskoj, u Ludbregu će boraviti prvu puta i u tri dana na posebnom prostoru demonstrirati umijeće oblikovanja bonsai drveća, s glavnim naglaskom na estetsko oblikovanje odumrlih dijelova drveta.

– Zaista se radujem što ću ponovo raditi u Hrvatskoj i vrlo sam uzbuđen vidjeti izložbu u Ludbregu ovog vikenda. Imat ću nekoliko odličnih primjeraka drveta autohtonih hrvatskih vrsta za obraditi na demonstracijama u vrijeme izložbe. Biti će ti izazov, ali i vrlo zabavno – rekao nam je Harrington.

www.sjever.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.