Now Reading:
Tolušić: Zagorje ima poljoprivrednike koji znaju proizvesti i prodati to što proizvedu
Full Article 3 minutes read

Tolušić: Zagorje ima poljoprivrednike koji znaju proizvesti i prodati to što proizvedu

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji se u četvrtak sastao s gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom te poljoprivrednicima s područja Oroslavja kazao je iz Programa ruralnog razvoja na području Krapinsko-zagorske županije dosad završilo 340 milijuna kuna. Nakon sastanka kazao je i kako se veliki gospodarski potencijal grada vidi i po projektima koje financira Ministarstvo poljoprivrede, među njima i dječji vrtić koji će pomoći daljnju demografsku obnovu i tog područja.

„Na području Krapinsko-zagorske županije iz Programa ruralnog razvoja dosad je završilo oko 340 milijuna kuna, iz Ministarstva poljoprivrede, što za infrastrukturne projekte, što za direktne potpore projektima naših poljoprivrednika. Ovdje nema poljoprivrednog zemljišta u smislu velikih površina, ali imamo poljoprivrednike koji znaju proizvesti i prodati to što proizvedu“, rekao je ministar poljoprivrede.

Saborski zastupnik Žarko Tušek istaknuo je da je na području Krapinsko-zagorske županije više od dvije milijardi investicija koje su stigle s nacionalne razine. Također, rekao je da je tu i niz velikih mjera poticaja gospodarstvenicima u iznosu većim odo 250 milijuna kuna za svoju proizvodnju. Drži da je to predstavlja veliki zamah za gospodarstvo ali i da ima prostora za napredak. Što se tiče poljoprivrede kazao je da postoji veliki problem usitnjenost poljoprivrednih parcela a rješenje za napredak je okrupnjavnanje.

Gredičak je nakon sastanka kazao da je zadovoljan odnosom središnje vlasti prema Oroslavju. Spomenuo je odobreni projekt adaptacije dječjeg vrtića što će svakako biti dodatna argument za nastavak pozitivnih demografskih kretanja budući je samo u prošloj godini doselilo više od 200 stanovnika. Mišljenja je da je odluka središnje vlasti odnosno porezna reforma dobro došla gradovima i općinama i da se zahvaljujući tim sredstvima sada može puno više toga napraviti. Za sam grad je rekao da ima odlične gospodarske rezultate i da je proglašen najboljim malim gradom u kontinentalnoj Hrvatskoj kada je u pitanju gospodarstvo. Rekao je i da je sa ministrom razgovarao o projektu izgradnje tržnice. Ministar poljoprivrede u Krapinsko-zagorskoj županiji obišao je i proizvođača opreme za mljekare „Frassinox“ u Donjoj Stubici te namještaja „Prostoria“ u Svetom Križu Začretju.

s.kalajdžija/sjever.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.