Now Reading:
Rastom Vajde raste i standard radnicima – Praznik rada obilježen produljenjem kolektivnog ugovora
Full Article 3 minutes read

Rastom Vajde raste i standard radnicima – Praznik rada obilježen produljenjem kolektivnog ugovora

vajda

Čakovečka Mesna industrija Vajda ove je godine Praznik rada obilježila produljenjem Kolektivnog ugovora. Radnici Vajde tako će i dalje imati pravo na stimulativni dio plaće, dodatne dane godišnjeg odmora s obzirom na staž, uvjete rada i socijalne prilike, topli obrok, jubilarnu nagradu te druge pogodnosti. Kolektivni ugovor potpisali su Alen Kajmović, predsjednik Uprave Vajde i Bruno Glavak, povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske – Sindikalne podružnice Vajda, dok je samom potpisu prisustvovao i povjerenik III. regije sjeverozapad PPDIV Davor Vrbek.

Prava iz Vajdinog kolektivnog ugovora odnose se na sve radnike, neovisno o tome jesu li članovi sindikata ili ne, a produljenje ugovora nastavak je politike usmjerenosti na dobrobit zaposlenika osiguravanjem brojnih pogodnosti koje su iznad onih koje propisuje zakon. Tako je u Vajdi krajem prošle godine isplaćeno i preko 100.000 kuna nagrada zaposlenicima za trud i zalaganje u svakodnevnom radu.

„Bez zaposlenika nema ni Vajde – kratko i jasno. A stoljetna tradicija poduzeća dokazuje da je Vajda oduvijek u sam vrh svojih poslovnih prioriteta stavljala zadovoljstvo zaposlenika te tako privlačila i, ono bitnije, zadržavala najkvalitetnije kadrove. A u ova teška vremena, kada je riječ o radnoj snazi, Vajda je uspjela zaposliti 40-tak novih radnika, što pokazuje da smo itekako zanimljiv poslodavac“, istaknuo je Alen Kajmović, predsjednik Uprave Vajde.

„Vajda je još uvijek jedna od rijetkih tvrtki koja s radnicima potpisuje Kolektivni ugovor i nadam se da će takav primjer slijediti što više drugih poduzeća, ne samo u Međimurju, već i u cijeloj Hrvatskoj. Pozdravljamo sve ono što čine za dobrobit svojih zaposlenika i vjerujemo da će i u budućnosti nastaviti ulagati u odnose sa zaposlenicima i jačanje njihovih prava“, izjavio je Bruno Glavak, povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske – Sindikalne podružnice Vajda.

www.sjever.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.