Now Reading:
Projekt “I ja odvajam” vrijedan više od pola milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Projekt “I ja odvajam” vrijedan više od pola milijuna kuna

edukacija

U Križevcima je obilježen Dana planete Zemlje u sklopu projekta „I ja odvajam!“ čiji je korisnik Grad Križevci. Obilježavanje je održano na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u trajanju od 10.00 do 12.00 sati, a bilo je namijenjeno djeci predškolske i školske dobi te građanima s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša te pravilnog odvajanja otpada na samom mjestu nastanka.

U sklopu obilježavanja održane su brojne aktivnosti poput štafetne utrke odvajanja otpada u spremnike i kviza znanja o održivom gospodarenju otpadom u Gradu Križevcima. Sav otpad s kojim se svakodnevno susreću u svojim domovima i školama, djeca su imala priliku pravilno odvojiti te naučiti koji otpad ide u koji spremnik. Djeca su također izradila crteže i eko poruke koje su posađene zajedno s drvom kako bi ono što više izraslo u znak zaštite planete Zemlje.

Djecu, odgojiteljice i nastavnice pozdravio je na početku programa zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, a obilježavanju Dana planeta Zemlje prisustvovali su i direktor Komunalnog poduzeće d.o.o. Križevci Martin Kozjak te voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša Dijana Mijač Dretar.

Projekt „I ja odvajam!“ je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

www.sjever.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.