Now Reading:
Nakon što su pošteno glazbom razbudili Koprivničane podijelili im više od 4.500 porcija besplatnog graha
Full Article 3 minutes read

Nakon što su pošteno glazbom razbudili Koprivničane podijelili im više od 4.500 porcija besplatnog graha

orkestar

Nakon što su jutros već tradicionalno razbudili građane, Puhački orkestar grada Koprivnice održao je i prekrasan koncert na Zrinskom trgu. Pritom su uz odličnu glazbu, predstavili i nove uniforme nakon punih 25 godina. Plava boja sakoa sa ručno izrađenim zlatnim ukrasima, grb grada Koprivnice na lijevom rukavu te crne hlače sa zlatnom trakom na bočnoj strani, krasit će u narednim godinama na njihovim nastupima 50-ak članova orksetra.

Kao dio proslave Praznika rada bilo je i predstavljanje Old timer kluba Biciklin. Brojni članovi kluba posebno su za današnji dan uredili svoje ljubimce na dva kotača te ponosno brojnim građanima pozirali u već nadaleko poznatim starinskim svečanim odijelima.

Točno u podne počela je tradicionalna podjela prvosvibanjskog graha, a bilo je pripremljeno 4 i pol tisuće porcija ukusnog Podravkinog graha. Podjelom graha čestitanju Praznika rada građanstvu su se pridružili koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec te pročelnicima Ureda, mnogobrojni Gradski vijećnici, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec sa suradnicima te članica Uprave Podravke Ljijana Šapina sa suradnicima.

– Izuzetno smo ponosni na ovu tradiciju koja traje već nekoliko desetljeća jer tako se prisjećamo svih onih koji su svojim radom stvarali ovaj grad, ali i svih onih koji danas žive od svoga rada. Onih zbog kojih možemo reći da Koprivnica ima dobre ekonomske pokazatelje i zbog kojih naše gospodarstvo ide naprijed. Naravno, pred nama svima je jedan veliki posao, borba za prava radnika, stvaranje uvjeta za naše gospodarstvo jer moramo naći odgovore kako ćemo povisiti minimalnu plaću, kako ćemo se zadržati mlade u Hrvatskoj, a ne da dobivaju isključivo ugovore na određeno. Hvala svima koji su doprinijeli ovoj uspješnoj ekonomskoj godini, hvala i Podravki i Komunalcu na partnerstvu i na ovom obilježavanju ovog praznika. Hvala i našim kuharima iz Podravke – naglasio je gradonačelnik Jakšić.

www.sjever.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.