Now Reading:
Župan Koren na kavi s medijima najavio 23. Dane travnjaka
Full Article 3 minutes read

Župan Koren na kavi s medijima najavio 23. Dane travnjaka

dani travnjaka

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem te ostalim suradnicima na druženju s novinarima osvrnuo se na aktualnosti u radu Županijske uprave, osvrnuo se na odluke donijete na 13. sjednici Županijske skupštine te najavio najveću županijsku manifestaciju posvećenu poljoprivrednoj proizvodnji 23. Dane travnjaka Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora 23. Dana travnjaka Darko Sobota kazao je kako se manifestacija profilirala u jednu od najznačajnijih sajamskih priredbi u području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje te okuplja proizvođače ne samo iz Koprivničko-križevačke već i susjednih županija.

„Očekujemo 110 izlagača, a kao i svake godine pripremili smo bogat i sadržajan program te stručna predavanja koja se održavaju već prvog dana manifestacije u prostorima HGK- Županijske komore Koprivnica na kojima će poljoprivrednici moći čuti sve o aktualnim teama, natječajima i korisnim mjerama Ministarstva poljoprivrede. Kroz subotu i nedjelju posjetitelji će moći uživati u izložbi izložba domaćih proizvoda, Bambino kupu za najmlađe uzgajivače, natjecanju u ručnoj košnji i tradicionalnom prikazu ručne košnje koju organizira Udruga Zagoraca Podravine. Tradicionalno ćemo nagraditi najbolje proizvođače kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijeg mladog proizvođača mesa i mlijeka, a po prvi puta ćemo nagraditi i  najbolje proizvođače silaže“ pojasnio je zamjenik Sobota.

Istaknuo je i nekoliko važnih činjenica vezanih za govedarstvo i proizvodnju mlijeka na području županije.

„Sa zadovoljstvom mogu kazati kako prema  broj isporučitelja kravljeg mlijeka tijekom prošle godine, naša je Županija na vodećem, prvom mjestu, s ukupno 1419 isporučitelja, što je čak 23 posto od ukupnog broja isporučitelja kravljeg mlijeka u Hrvatskoj. Prema količini isporučenog mlijeka u mljekare u 2018. godini, županija zauzima četvrto mjesto, a na prvom smo mjestu i po ukupnom broju poljoprivrednih gospodarstava koja se bave govedarstvom, što predstavlja 12,2 posto od ukupnog broja gospodarstava koji se bave govedarstvom. Po broju goveda Županija zauzima visoko treće mjesto od  ukupnog broja goveda u Hrvatskoj“, naglasio je zamjenik.

Zahvalio je svima koji u sudjelovali u pripremi manifestacije te pozvao sve da 3. svibnja dođu na stručna predavanja u HGK, a 4.i 5. svibnja posjete koprivničko Sajmište te pruže podršku poljoprivrednim proizvođačima na 23. Danima travnjaka.

www.sjever.hr/kckzz.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.