Now Reading:
Dva župana na Trakošćanu za Praznik rada o prosjeku plaća na županijskoj razini. Posavec poručio Čačiću – jako žalosno je natjecanje u tome tko ima najmanju plaću
Full Article 3 minutes read

Dva župana na Trakošćanu za Praznik rada o prosjeku plaća na županijskoj razini. Posavec poručio Čačiću – jako žalosno je natjecanje u tome tko ima najmanju plaću

Zanimljiv “obračun” imali su u srijedu, na sam Praznik rada, dva župana na Trakošćanu. Prvo je varaždinski župan Radimir Čačić uputio kritiku prema središnjoj vlasti koju, između ostalog, krivi za činjenicu da Varaždinska županija ima jedan od najnižih prosjeka plaće. Nakon što mu je postavljeno novinarsko pitanje da Varaždinska županija ima najmanji prosjek plaća u Hrvatskoj prvo je odgovorio da to nije točna informacija već da najnižu plaću ima susjedna Međimurska županija.

-Najniže plaće u Hrvatskoj ima Međimurska županija i to daleko najniže. Prije dvije godine je to je bila Varaždinska,a sada smo 15. što nije za pohvalu i to je sramotno za državu – rekao je Čačić ističući da to nije u redu prema Varaždinskoj županiji koja je, po njegovim riječima, najveći neto izvoznik i najsposobnija u ovoj i protekloj godini po povlačenju EU sredstava. Kazao je da tamo gdje županija ovisi sama o sebi da tamo sve funkcionira, a problem vidi u državi.

reformisti

No, na Čačićevu tvrdnju da najniže plaće ima Međimurska županija reagirao je nešto kasnije, u izjavi za medije, župan Međimurske županije Matija Posavec koji je u isto vrijeme bio na Trakošćanu.

– Župan Varaždinske županije puno toga govori što nije točno, pa tako ni ova rečenica nije točna. Dakle, služiti se podacima iz 2016. godine nije dobro jer smo danas u 2019. godini pa ajmo pogledati sve relevantne statističke podatke Hrvatske gospodarske komore, Fine i indeks kretanja gospodarske snage po županijama – rekao je Posavec dodajući da je, po njemu, jako žalosno natjecanje u tome tko ima najmanju plaću.

s.kalajdžija/sjever.hr 02.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.