Now Reading:
Novi sukob Reformista i Čehoka. Imaju li bazeni na Dravi uporabnu dozvolu? Čehok odgovorio da Reformisti ne znaju ili se prave da ne znaju da objekti sagrađeni prije 1968. ne trebaju uporabnu dozvolu
Full Article 4 minutes read

Novi sukob Reformista i Čehoka. Imaju li bazeni na Dravi uporabnu dozvolu? Čehok odgovorio da Reformisti ne znaju ili se prave da ne znaju da objekti sagrađeni prije 1968. ne trebaju uporabnu dozvolu

čehok

Varaždinski Reformisti u priopćenju za javnost postavljaju pitanje imaju li gradski bazeni uporabnu dozvolu. Kažu da nakon nekoliko upita na Gradskom vijeću još nisu dobili odgovor zbog čega sumnjaju da uporabne dozvole nema. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Varaždinke i varaždinci su se u ljeto prošle godine obradovali ponovnim otvaranjem bazena na Dravi, na koje je tog istog ljeta nahrlio velik dio građana, prvenstveno građana Banfice.No, ti isti bazeni vrlo vjerojatno nemaju ni uporabnu dozvolu, čime je cijeli objekt najvjerojatnije nelegalan! Jer kako drugačije objasniti činjenicu da gradska vlast već drugu sjednicu Gradskog vijeća ne želi ili ne može uporabnu dozvolu predočiti javnosti?

Naime, gradski vijećnik iz redova Reformista Darko Detelj još je na sjednici Gradskog vijeća 31. siječnja 2019. godine pitao da li bazeni na Dravi imaju uporabnu dozvolu. Na to pitanje gradonačelnik je izjavio da će odgovor na to pitanje stići u pismenom obliku.
Dvije sjednice gradskog vijeća kasnije, na ponovni upit o uporabnoj dozvoli bazena od strane Detelja, zamjenik gradonačelnika Avar prvo tvrdi da su uporabnu dozvolu pronašli, a u nastavku izlaganja da će istu pronaći?

Kako i nakon dviju sjednica Gradskog vijeća gradska vlast nastavlja kršiti članak 96. stavak 8 Poslovnika o radu Gradskog vijeća, te ne dostavljaju odgovor na pitanje gradskom vijećniku do početka iduće sjednice, za pretpostaviti je da su se građani grada Varaždina prošle godine kupali u bazenima koji nisu imali uporabnu dozvolu, a što znači da su nelegalni.

Da li je moguće da je gradska vlast prošle godine pozvala građane i velik broj djece da se kupaju u bazenima koji su nelegalni ili se radi o namjernom nepoštivanju Poslovnika o radu Gradskog vijeća grada Varaždina ne odgovaranjem na postavljena vijećnička pitanja? – stoji u priopćenju varaždinskih Reformista.

Nije se dugo čekao odgovor gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka kojeg također prenosimo u cijelosti:

U povodu priopćenja kojeg su danas, u utorak 30. travnja 2019. godine uputili medijima članovi stranke Reformista, reagirao je gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok te vas pozivamo da u cilju objektivnog informiranja građana objavite slijedeći komentar:

U povodu priopćenja Reformista oko uporabne dozvole za Dravske bazene Grad Varaždin ponovo podsjeća, što bi Reformisti sami trebali znati, da su bazeni građeni 1954. godine, odnosno da svi objekti prije 1968. godine nisu ni imali uporabne dozvole. Jedini cilj Reformista je, budući da sami u šest godina upravljanja Gradom nisu mogli rekonstruirati Dravske bazene i omogućiti građanstvu kupanje, ljetovanje i uživanje na njima, da sa svojim pitanjima oko dozvola nastoje stvoriti atmosferu kojom bi građane odvratili od kupanja, boravka i korištenja Dravskih bazena.

Riječ je o stranci koja sama u ovom gradu nije napravila nikada ništa ali bi barem trebala znati kada su bazeni sagrađeni, odnosno tko i kada je promijenio bazensku tehniku kako bi danas svi građani mogli koristiti bazene. Gradska vlast više se neće osvrtati na podmetanja i jeftino politikantstvo jedne stranke koja nikada ništa u Varaždinu nije učinila nego će i dalje nastaviti s uređenjem cijeloga kompleksa uz Dravu. – ističe gradonačelnik Grada Varaždina dr. Ivan Čehok u reagiranju na priopćenje Reformista.

s.kalajdžija/sjever.hr 30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.