Now Reading:
Doznajte zašto su bivši predsjednici Josipović i Mesić došli u Varaždin
Full Article 2 minutes read

Doznajte zašto su bivši predsjednici Josipović i Mesić došli u Varaždin

vatrogasci

Svečanom sjednicom skupštine DVD Varaždin, koji ponosno nosi ime „Prvi hrvatski vatrogasni zbor u Varaždinu“, u subotu je proslavio 155 godina rada i djelovanja.

Među brojnim čestitarima i uzvanicima bio je i gradonačelnik Ivan Čehok koji je u svom govoru istaknuo: Nije slučajno da je u Varaždinu osnovano prvo vatrogasno društvo. Nakon školskih i kulturnih institucija, vatrogasno društvo je treća važna institucija koja je bila važna poluga samoorganizacije društva, odnosno građana. No povijest nema smisla u tome da se hvalimo, nego ima smisla ako nešto iz toga naučimo. Vatrogastvo je i danas jedini pravi način samoorganizacije građana i pokazatelj koliko je jedna zajednica sposobna sama sobom upravljali.

Činjenica kojom se danas možemo pohvaliti je da su naša dobrovoljna vatrogasna društva i javna vatrogasna postrojba među najboljima po spremnosti vatrogasaca, njihovim kompetencijama, opremi, po njihovoj marljivosti i rezultatima. To je pravi smisao ove današnje svečanosti! – zaključio je gradonačelnik Čehok svoj čestitarski govor uvjeren u nastavak dobre suradnja između Grada Varaždina i vatrogasnih društava.

Pohvalio je spremnost da se nastavi s opremanjem vatrogasaca te organizacijom vatrogasnih natjecanja i pomlađivanjem društava kao i uključivanjem većeg broja žena u rad DVD-a.

Proslavu 155. godišnjice DVD „Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u varaždinu“ svojim dolaskom uveličali su ugledni počasni članovi društva među kojima i bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović, te nekadašnji predsjednik vlade Franjo Gregorić te župan Radimir Čačić. Na svečanosti je veći broj vatrogasaca primio medalje i priznanja za svoj marljiv dugogodišnji rad u vatrogastvu.

Goste iz prijateljskih DVD-ova i Slovenije pozdravili su Mirko Svetec, predsjednik i Tomislav Turkalj, tajnik društva.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.