Now Reading:
Jesenski praznici, zimski u dva dijela – velike promjene u školskom kalendaru?
Full Article 2 minutes read

Jesenski praznici, zimski u dva dijela – velike promjene u školskom kalendaru?

škola

Pripremljena je odluka o kalendaru za novu školsku godinu, a u njoj – prvi puta unatrag niz godina – ima više varijanti školskih praznika, piše u subotu Jutarnji list.Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak očito se povela autonomijom škola u skladu s, kako kažu u njezinu ministarstvu, nastavkom dobre prakse iz eksperimenta Škole za život. Eksperimentalne škole, njih 74, ove su godine imale mogućnost samostalno određivati odmore.

Uz mogućnost odabira različitih kombinacija odmora za učenike, novosti su kasniji početak školske godine (drugi ponedjeljak u rujnu umjesto prvi), kraći proljetni praznici, novouvedeni jesenski, koji se vežu uz blagdan Svih svetih i mogućnost cjepkanja zimskih praznika u dva dijela, od kojih je jedan u drugoj polovici veljače, piše Jutarnji list. Uz to proljetni blagdani ne bi nužno obuhvaćali dane uoči Uskrsa, dakle Veliki petak i Veliki četvrtak.

Zajedničko svim školama bilo bi to da iduća školska godina počinje 9. rujna a završava 17. lipnja 2020.; odvija se u dva polugodišta – prvo traje do 20. prosinca, a drugo počinje prvog radnog dana nakon isteka zimskog odmora, što ovisi koju od četiri varijante rasporeda odmora odaberu škole i osnivači.

Osnivač, nakon pribavljenog mišljenja škola, bira jednu od ponuđenih varijanti i po njoj moraju raditi sve škole u županiji. Odluku o tome kako će im izgledati praznici škole moraju objaviti do 1. srpnja, piše Jutarnji list.

www.sjever.hr/Jutarnji list

Input your search keywords and press Enter.