Now Reading:
Počinju Dani Centara izvrsnosti Varaždinske županije: Na festivalu darovitih 2.000 učenika i vodeći stručnjaci iz Europe
Full Article 2 minutes read

Počinju Dani Centara izvrsnosti Varaždinske županije: Na festivalu darovitih 2.000 učenika i vodeći stručnjaci iz Europe

prva gimnazija vzz

Danas u Prvoj gimnaziji Varaždin su počeli Dani Europskog centra za darovite – Centara izvrsnosti Varaždinske županije, a započet će 2. festivalom informatike „INFO@FEST“.

Dani Centara izvrsnosti trajat će od srijede, 24. travnja, do subote, 27. travnja, a održana će biti tri festivala – iz informatike, matematike i šaha, na kojima će se okupiti oko 2.000 učenika iz Varaždinske županije te brojnih drugih hrvatskih županija i Slovenije.

Vrhunac događanja biti će u petak kada će pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH biti održana 1. međunarodna tematska konferencija „Rad s visokomotiviranim učenicima“, na kojoj će predavanja održati devet vodećih stručnjaka u Europi za rad s darovitom djecom.

Centri izvrsnosti Varaždinske županije jedini su europski centar za darovite u Hrvatskoj te jedan od 25 takvih centara u svijetu. Prvi Dani centara organiziraju se s ciljem promicanja sustavnog rada s darovitom djecom, prepoznavanja njihovih talenata i odavanja priznanja marljivosti i upornosti, osobinama koje krase i više od 800 polaznika deset centara izvrsnosti Varaždinske županije.

Na prvom događanju, na sutrašnjem 2. Festivalu informatike „INFO@FEST“ sudjelovat će 160 učenika osnovnih škola te 39 srednjoškolaca. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u programiranju, a ujedno će biti organizirane različite radionice. Uz to, sudionici Festivala će se moći upoznati s 3D modeliranjem, digitalnom obradom profesionalne fotografije, kao i 3D printom te osnovama robotike.

Također tijekom cijelog dana u predvorju Prve gimnazije održat će se prezentacije radova učenika iz Centra izvrsnosti (Multimedija, Scratch), kao i nagradni kviz za sve učenike posjetitelje.

Ostala događanja biti će održana:

5. Festival matematike Varaždinske županije (četvrtak, 25. travnja u 10 sati u Gospodarskoj školi Varaždin),

1. Međunarodna tematska konferencija „Rad s visokomotiviranim učenicima“ (petak, 26. travnja, u 10 sati u hotelu Turist), te

3. Festival šaha Varaždinske županije (subota, 27. travnja u 9.30 sati u Prvoj gimnaziji Varaždin)

Input your search keywords and press Enter.