Now Reading:
Ministar Cappelli i Habijan razmišljaju isto – Varaždinska županija ima potencijala u ruralnom turizmu
Full Article 2 minutes read

Ministar Cappelli i Habijan razmišljaju isto – Varaždinska županija ima potencijala u ruralnom turizmu

habijan cappelli

Potpora Ministarstva turizma najvažnijim turističkim manifestacijama u Varaždinu i Varaždinskoj županiji te potencijali razvoja ruralnog turizma bile su glavne teme današnjeg sastanka predsjednika Gradskog vijeća i prvog čovjeka varaždinskog HDZ-a Damira Habijana i saborskog zastupnika Anđelka Stričaka s ministrom turizma Garijem Cappellijem i državnim tajnikom u tom ministarstvu Tončijem Glavinom.

– Varaždinska županija ima veliki potencijal u revitalizaciji starih objekata i njihovog korištenja kao kućica za odmor. Riječ je o vrsti turizma koji susjedne županije, poput Krapinsko-zagorske županije, već uvelike razvijaju. Mišljenja sam da i Varaždinska županija u tom sektoru ima velike mogućnosti. To bi obogatilo turističku ponudu, a bogatija ponuda znači i više turista i to ne samo onih koji stižu na jedan dan nego bi se povećao i broj noćenja – naglasio je Habijan.

S njim se u ocjeni složio ministar Cappelli dodavši da Ministarstvo prati i stimulira razvoj takve vrste turizma.

I Habijan i Stričak zahvalili su resornom ministru na sredstvima kojima su prošle godine poduprli uređenje varaždinskog Aquacityja. Riječ je o 480 tisuća kuna te se nadaju nastavku takve suradnje i ove godine.

U razgovoru je Cappelli istaknuo da sam grad Varaždin ima vrhunske turističko-kulturne manifestacije koje Ministarstvo turizma prati i financijski. Riječ je o Špancirfestu te Varaždinskim baroknim večerima za koje je Ministarstvo ove godine povećalo iznos potpore.

– Svaka potpora uvijek dobro dođe, a organizacija tih manifestacija, njihovo značenje na nacionalnom te međudržavnom nivou, potvrda su da su novci stigli na pravu adresu. Nadamo se da će Ministarstvo pojačati promocijske aktivnosti vezane uz turističke manifestacije jer svaka takva kampanja znači i veći broj posjetitelja, ali i veću zaradu turističkog i ugostiteljskog sektora u Varaždinu i županiji – zaključio je Habijan.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.