Now Reading:
Moćna gospođa Yu dovodi kineske investicije u Zagorje? Župan Kolar – korak smo bliže
Full Article 3 minutes read

Moćna gospođa Yu dovodi kineske investicije u Zagorje? Župan Kolar – korak smo bliže

gospođa yu

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, s gradonačelnikom Krapine Zoranom Grgurovićem, u utorak je primio kinesku delegaciju na čelu s Yu Jiang, poduzetnicom zainteresiranom za ulaganje na području Zagorja. Kineski investitori zainteresirani su za ulaganja, između ostalog, u Krapinske Toplice i Kumrovec, gdje se spominje potencijalno ulaganje u tamošnji objekt „Političke škole“.

Kineska poduzetnica, predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry, u izjavi nakon prijema nije željela govoriti o konkretnim brojkama, ali je rekla da je sada najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj.

„Zainteresirani smo za turizam, kulturu, obrazovanje, sport i neke industrije. Teško je reći točno koliko bismo investirali, to ovisi o proizvodima. Ako smo zainteresirani, naš stručni tim će napraviti evaluaciju, a onda slijede razgovori. Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju“, kazala je Yu Jiang te dodala da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju.

Župan Kolar je nakon sastanka naglasio da je napravljen korak bliže i da su gospođu Yu detaljnije upoznali s mogućnostima ulaganja, posebice potencijala koje Krapinsko-zagorska županija ima na području turizma, posebice zdravstvenog turizma.

Vjerujem da smo se time približili malo bliže da dođemo do investicija. Vjerujem da će prva sljedeća investicija u Hrvatskoj biti upravo u Krapinsko – zagorskoj županiji. Da li će to biti prvo Kumrovec ili Krapinske Toplice, vjerujem da će se dečki sami dogovoriti. U svakom slučaju, ja kao župan i moja administracija biti ćemo maksimalno na dispoziciji, izdat ćemo građevinske dozvole u što kraćem roku i veselim se budućoj suradnji – rekao je župan dodajući da su predstavljeni projekti proširenja kapaciteta u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, znanstveno-edukacijskog centra kompetencija i izvrsnosti u turizmu, Šemničke Toplice, mogućnost izgradnje golf terena u Kumrovcu. Kinesku investiciju očekuje i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

-Mi smo s gospođom Yu za sada dogovorili samo okvir za ulaganja i on je razrađen još krajem prošle godine u Pekingu. Radi s o nekoliko vrsta ulaganja – jedno je u sportske objekte, u rezidencije za starije osobe i u međunarodni centar za permanentnu edukaciju u području zdravstvenog turizma. To je tim gospođe Yu, koji je u nekoliko navrata posjećivao Krapinske Toplice, detektirao kao potencijal ulaganja. Konkretni projekti ovog trenutku još nisu definirani, međutim gospođa Yu je u nekoliko navrata naglasila da će s ulaganjima krenuti upravo u Krapinskim Toplicama – pojasnio je Svažić. Gradonačelnik Krapine kao potencijal je naveo Šemničke toplice, trenutno zapostavljene.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.