Now Reading:
4. Dani okusa varaždinskoga kraja
Full Article 1 minutes read

4. Dani okusa varaždinskoga kraja

okusi

Od danas pa sve do 15. travnja u varaždinskim ugostiteljskim objektima, nosiocima standarda Okusi varaždinskoga kraja, očekuju vas gastronomski specijaliteti po promotivnoj cijeni uživaju u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja. Naime, započeli su četvrti po redu Dani okusa varaždinskoga kraja.

Obzirom da je prošle godine naišla na dobru prihvaćenost, i ove godine tema za kreiranje menija biti će buča. Stoga barem jedno jelo u meniju mora biti spravljeno od te namirnice. Također, kako se ove godine Dani okusa varaždinskoga kraja održavaju u korizmeno vrijeme, pojedini ugositeljski objekti u ponudi imaju i treći riblji meni, koji će se nuditi samo petkom u skladu sa razdobljem posta.

Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

m.sopek/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.