Now Reading:
Senić: Lučko je teži protivnik od BSK-a
Full Article 3 minutes read

Senić: Lučko je teži protivnik od BSK-a

nk varaždin

Malo je reći da je Varaždinu svaka sljedeća utakmica u Drugoj HNL od presudne važnosti. BSK-a je teško svladan, ali bodovi se pišu, a već sutra ide se u goste tvrdom i neugodnom Lučkom. Da će to biti sličan protivnik kao i Bjelobrđani najbolje govori podatak o njihovim rezultatima. U dosadašnjih 14 odigranih kola četiri puta su pobijedili, pet puta remizirali i pet puta izgubili, uz gol razliku 9:11. Sa 17 bodova trenutno drže deveto mjesto na ljestvici.

Čeka nas vrlo bitna utakmica i rekao bih, u neku ruku, odlučujuća. Ako je riješimo u svoju korist onda bismo, iako je kraj prvenstva daleko, usmjerili vodu na naš mlin i polako počeli realizirati zacrtani cilj. Međutim, moramo znati da je Lučko vrlo nezgodna ekipa, disciplinirana, u kojoj svi stoje iza lopte i dobro se pomiću u fazi obrane. Imaju pet poraza kao i mi. Znamo da primaju, ali i postižu malo golova. Primili su najmanje golova u ligi, samo jedanaest i to nam puno govori. Nisam trener koji teži defenzivnom načinu igre, ali siguran sam da nas čeka vrlo teška, iscrpljujuća i tvrda utakmica s malo šansi. Moramo također paziti da ne bismo došli u probleme na širokom prostoru – rekao je trener Varaždina Branko Karačić, svjestan kako sutra mora ići na pobjedu.

Sa svojim trenerom u potpunosti se složio i pouzdani stoper Matej Senić.

Protiv BSK-a je bilo teško jer su čvrsta i nezgodna momčad, a sutra nas čeka još teži protivnik. Lučko je nezgodan, igrali smo već tamo i znamo što nas čeka. Sasvim je sigurno kako će protiv nas biti posebno motivirani jer znaju da se borimo za Prvu ligu. Ipak, vjerujem kako ćemo dati sve od sebe i doma donijeti bodove, a nakon trećeg proljetnog kola zasjesti na prvo mjesto – kratak je bio Senić.
Naravno, sve navijače najviše zanima koga će Karačić staviti u vrh napada umjesto Benka koji je protiv BSK-a zaradio treći žuti karton i sutra neće moći nastupiti. Karačić je tu bio malo zagonetan, ali dao je do znanja kako će prvi napadač biti Fučak. Ovakva odluka za sobom će povući i određene rošade u momčadi a koje, varaždinski trener nije nam htio otkriti. Sasvim je sigurno da zbog ozljede i dalje za sastav ne konkuriraju Mrmić i Posavec.
Utakmica Lučko – Varaždin igra se sutra, 9. ožujka, s početkom u 15 sati. Vodeći Šibenik u isto vrijeme dočekuje Zadar.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.