Now Reading:
Posavec: Bavimo se temama koje muče građane ovog kraja Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Posavec: Bavimo se temama koje muče građane ovog kraja Hrvatske

matija posavec

U hotelu Turist u četvrtak je održana Izvještajno-izbornu skupštinu Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije na kojoj je za potpredsjednicu izabrana Ana Kutnjak. Skupštini su prisustvovali predsjednik ŽO HNS-a Alen Leverić, župan Međimurske županije i nositelj liste stranke za EU parlement Matija Posavec. Međimurski župan i nositelj liste HNS-a za EU izbore tom je prilikom kazao kako je jedini čisti i otvoreni način da izađete samostalno da vidite svoju vlastitu vrijednost i vrijednost stranke i odluka te da su na toj listi ljudi koji su neopterećeni nacionalnim politikama, ali izuzetno uspješni u svojim lokalnim politikama, poput vrhunskog znanstvenika kojeg će predstaviti za nekoliko dana i zahvaljujući kojem je Hrvatska članica CERNA.

Namećemo teme koje nisu dnevno političke nego teme koje muče građane ovog kraja Hrvatske, poput pitanja o gospodarstvu, stanju sigurnosti, o korištenju europskih fondova i te teme ćemo nametati naredna tri mjeseca do samih izbora. Na izborima očekujemo da prođemo mandat, ali biti će izazovno i teško s obzirom na koncept izbora. Hrvatska je jedna izborna jedinica, nemate mikroregije, a europski izbori u pravilu bilježe manji odaziv tako da će se trebati dobro pomučiti, No, vjerujem da će se prepoznati konkretna komunikacija, konkretni projekti i svijest da najproduktivniji i najvrijedniji dio Hrvatske zaslužuje više pažnje i podrške projektima – izjavio je Posavec.

Predsjednik HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić vjeruje da je HNS iz dana u dan sve jači:

-Ja sam prije godinu i nešto dana HNS-ovcima rekao: Vratit ćemo mjesto HNS-u gdje pripada i danas smo ga vratili. To me čini ponosnim, osobom koja je rekla da ćemo imati župana i imat ćemo ga na sljedećim izborima, vjerujte mi, imat ćemo i veći broj načelnika i gradonačelnika. Ovo je novi HNS, HNS mladih i sposobnih ljudi, a oni koji su isfrustrirani, iskompleksirani i HNS nazivaju različitim pogrdnim imenima, mislim da je vrijeme da traže prostor da se izliječe i maknu iz politike. Pokazat ćemo da HNS u Varaždinskoj županiji, zajedno s Međimurskom i s ostalim kolegama iz Hrvatske na listi za EU žele Hrvatsku bolju, kvalitetniju, onakvu kakvu smo najavili prije godinu dana, drugačiju i bolju Hrvatsku – rekao je Leverić.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.